Szűz karma

A Szűz azt a Teremtés utáni Lét-mozzanatot testesíti meg, amikor is az Oroszlánban öntudatára ébredt ember, a kultikus, tehát rendeltetésszerű, a megváltás logikája szerinti életet gyakorolni kezdi.

Nem véletlenül kapcsolják hozzá a bőséget és a termékenységet is. A Szűz uralkodója a Merkúr, eleme a Föld. A Szűz Lét-mozzanata, tehát pozitív ősképessége az észt, a logikát a Föld (földi élet-kereszt felvétel) a megváltás logikájának és szükségének szolgálatába állítani. Ez a Szűz alázata, szolgálata, kultusza és e tevékenység hoz bőséget.

Szűz
Szűz

Természetesen párhuzamban ide tartoznak az olyan tevékenységek, amelyekkel a fenti képességek (alázat, aprólékosság, rendszerezés, logika, számítás) elsajátíthatók: földművelés, gazdálkodás, házi munkák, elemző-analizáló, rendszerező, (tehát akár adminisztratív) munkák is.

A Szűz karmás (negatív Szűz Nap, Lilith vagy Sárkányfarok a Szűzben) személyek tévesen használják az értelműket, rációjukat, egyrészt földhöz ragadt boldogság elképzelésükből adódóan. Másrészt azért, mert a hétköznapi, lineáris logikát tartják az egyetlen létező értelemnek, és felsőbb logikában nem bíznak. Ezért szőrszálhasogatóak és görcsösen módszereskedők. Mindent hétköznapi, gyakorlati módszerekkel akarnak megoldani, mindent kizárólag földhöz ragadtan a fizikai síkon. Nem tudván, hogy a fizikai sík fontossága egészen másképp tevődik fel: a szellem az első, mindennek ott az „eleje" és a gyökere. A fizikai sík lényege nem az, hogy mivel kézzel fogható (!) ezért csak az lenne egyedül a valóság – mint ahogyan képzeli a Szűz karmások többsége, hanem az a lényege, hogy a legmegfelelőbb tükör és határ, továbbá információ tároló a szellem számára. Ezt nem tudják, s így beleesnek abba a hibába, hogy vesztükre, mind a fizikai valóság tökéletességét erőltetik, mintha azt pusztán ügyes észjárással, logikával, módszerekkel és technikákkal el lehetne érni. Ők szkeptikusok a spirituális lényeget nem látók, akik kutatóprofesszorok lesznek és egész életüket tanulással kutatással töltik, de életük végéig csekély, mondhatni nevetségesen csekély, felszíni és ezért többnyire hibás következtetésekkel teli ismeretük lesz csak a valóságról.

Ennél a karmánál is létezik másik véglet, akik bizalmatlankodva a lineáris logikával megismerhető világban inkább romantikus és misztikus érzésekben merülgetnek és vesznek el, elutasítva még a tárgyi valóság (fizikai törvények) szükségszerű megfigyelését és megismerését is, hasonlóan a Szűz kiegészítő párjának karmásaihoz, a Halak karmásokhoz.

A Szűzhöz tartozó testrészeink: az alkarok, a csukló, a kéz, belek. E szerint a Szűz karmások betegség és baleset hajlamai az imént említett testrészekkel kapcsolatosak: kéztörés, kézzúzódás, a kéz lebénulása, emésztési zavarok.

2013.09.20., péntek [09:06]
Képek
Videók
További cikkek a kategóriában