Skorpió karma

   A Skorpió az Abszolút Szellemnek az újjászületési Lét-mozzanata. A Kos után, a fizikai születés, a világ születése, az egyéni, emberi születés után a tudatos szellemi újjászületés szükségének felismerése és megvalósítása.

Pozitív megnyilvánulása, amikor az ember felismeri a benne rejlő Lilith-zavarokat, gyengeséget, önzést stb., és neki lát ezeket a megvilágítani, beismerni, a leereszkedik saját poklába. A pokol és a mennyország mindig személyes. Ezért minden pokoljárás, mindenkinél, a saját tudattalan tartalom megmutatkozása.

Skorpió
Skorpió

   A negatív Skorpió, tehát a skorpió karmás személy (negatív Skorpió Nap, Skorpióban álló Lilith, vagy Sárkányfarok) az ellentéte a fentieknek: képtelen észrevenni lelke mélyrétegeiben rejtőző árnyait, önkéntelenül és ösztönösen elutasítja a hibabelátást, de nem maszkulin módon harciasan visszautasítva, hanem feminin jelleggel, magát mindig hibátlannak, vétlennek, abszolút ártatlannak feltűntetve. Mindig lágy, erőszakmentes, a konfliktusokat elmaszatoló, és magát ártatlan szenvedőnek és jóakarónak beállítva örökkön a bűntudat lasszajával vadássza szolgáit, azokat, akiket le kíván kötelezni, és maga kényére kedvére irányítgatni. És persze nem elhanyagolható rendkívüli vonzerejük, a finomságuk, a csendességük és a lágyságuk ellenére is sugárzó titokzatosságuk, szenvedélyességük. De a negatív skorpió, ahogyan magába nem néz mélyen, úgy másba csak akkor ha sértegetni akarja, s ehhez rendkívüli vájkáló képessége és előadói érzékenysége van, mondhatni remek tragédia-színészek. S a műsor azért van, hogy a másik teljesen hatása alá kerüljön, ha álmából felébresztik, még akkor is jóságos szentnek lássa a skorpió karmás szülöttet.

Ahogyan belátásra képtelen, úgy szenvedélyes, de leplezett haragvásait elengedni alig tudja. Évtizedekig bosszulja finom, de annál mélyebb és megalázóbb szurkálódásokkal a számára bosszúságot, kellemetlenséget okozót. És e mérgelődései közepette persze sokkal betegesebb, mint (a negatív skorpiói vonásokkal nem rendelkező, vagy azoknak kevésbé engedő) kortársai. Amiképp a negatív skorpió mérgelődik, termeli a halálos mérgeket szellemi szinten, úgy ragaszkodik fizikai szinten is a mérgekhez: hús a benne levő hullaméreggel, alkohol, gyógyszerek.

Életbevágó fontosságú, hogy ezeknek búcsút mondjon, és éberséget erőltetve szembenézzen haragvásaival, s más tudattalan negatívumaival, máskülönben a sors akár nagyon fiatalon is halál közeli élményekben részesítheti, annak tükröződéseképpen, hogy bármilyen ártatlannak is képzeli magát, eljutott a null-pontra, oda, ahol a személyi szellem nem tud több mocskot, sötétséget, indulatot, haragot, hazugságot elviselni: újjá kell születni, vagy az illető meghal.

A skorpióhoz tartozó testrészeink, szerveink: nemi szervek (petefészek, prosztata, herék), orr, hormonok, tobozmirigy, csecsemőmirigy, mirigyek

Nem véletlenül kell a skorpió karmás személynek a legmegalázóbb szerelmeket, legdurvább betegségeket, különösen megalázó élethelyzeteket, hátrányokat elszenvedniük, hiszen, csak így (és sokszor még így sem) ébreszthetőek rá, hogy téves és hamis öntudattal, önismerettel, önértékeléssel jöttek a világra. Sokkal nehezebb észrevenni magát annak, aki félig tűz és félig víz, mint a skorpió elem szülötte, akinek egyszerre van öntudati és érzelmi zavara, akinek eszébe sem jut konfrontálódni, harcolni, a másiknak odaszólni, legalább egy kis beképzeltséget felvállalva, mint a tűz karmások, hanem a negatív skorpió mindig csak jót akar és kedves és okos és tapintatos és a problémákat elsimítja, miközben a mélyben egy vadállat erejével dühöng és dühöngése elkeveredik az érzelmek, az önsajnálat tengerében és ezért végeredményében mindig az érzelmek viszonylataiban manipulál és sérteget.

Az újjászületés hosszú folyamat évekig tart. Közben egy-egy érzékelhetőbb vedlési momentummal. A Skorpió jegy, erőtér állata nem csak a természeti skorpió, de a kígyó is (a kínai, helyesebben ázsiai asztrológia Kígyója párhuzamos jelentésű a kaldeusi asztrológia skorpiójával). A kígyóhoz hasonlóan, a pozitív Skorpió jegyű szülött spirituális tudásszomjjal, nagy spirituális táplálkozással, tapasztalással, hosszú és alapos emésztési folyamatokkal, és időbeni és maradéktalan elengedésekkel, továbbá örökös fejlődéssel és vedléssel kell, élje az életét ahhoz, hogy a tényleges boldogságot elérhesse és megtarthassa.

2013.09.20., péntek [09:11]
Képek
További cikkek a kategóriában