Halak karma (írta: Joó Violetta asztrológus)

    A Halak pozitív értelemben az egyetemes szeretet, a magasrezgésű létszeretet, az önmegváltó szellemiségbe való visszakapcsolódás egységélménye, és az egyetemes létszereteten alapuló pozitív sorsimagináció erőtere. Negatív értelemben, ennek ellentéte: világfájdalom, lét-kiábrándultság, ugyanakkor kába-misztikus életszeretet, azaz: illúziókban élés; az illúziókban élés révén erőtlenség az önmegváltó - karmamegismerő és karmafeloldó szellemiség felvállalásához; gyávaság, mimózalelkűség és bizalmatlanság, a végső és teljes odaadástól és eggyéolvadástól való félelem, vagy hamis odaadás és összekapcsolódás, azaz: ideiglenes önmegtagadással, személyiségfeladással történő érzelmi kapcsolódás másokhoz, párkapcsolatban a társhoz.

Áldott élet - Joó Violetta és a leányok
Áldott élet - Joó Violetta és a leányok

Bevezető:
   12 erőtér vagyunk, 12 erőtérből áll össze spirituális struktúránk, s erre épül a testünk is. Amely erőtérbe nem került a születésünkkor planéta, vagy karmikus pont, azt jelenti, az, az erőtér pozitívan működik bennünk, de életünkben tulajdonképpen háttérbe kerül, logikusan, hiszen előtérben azok az erőterek vannak, amelyekbe került planéta vagy karmikus pont a születési képletünkben. A negatív karmikus pontok és a negatív fényszögek jelzik a spirituális struktúránkban velünk született zavarokat (gyengeségeket, túlműködéseket). Ezek a személyiségünk előtérbe kerülő részei ugyanis életünk ezek felismeréséről, beazonosításáról és meghaladásáról szól, továbbá a pozitív fényszögek jelzik azokat a lényeges pozitív képességeinket, amelyek szükségesek számunkra a karmafeloldásunkhoz.

    A Halak pozitív értelemben az egyetemes szeretet, a magasrezgésű létszeretet, az önmegváltó szellemiségbe való visszakapcsolódás egységélménye, és az egyetemes létszereteten alapuló pozitív sorsimagináció erőtere. Negatív értelemben, ennek ellentéte: világfájdalom, lét-kiábrándultság, ugyanakkor kába-misztikus életszeretet, azaz: illúziókban élés; az illúziókban élés révén erőtlenség az önmegváltó - karmamegismerő és karmafeloldó szellemiség felvállalásához; gyávaság, mimózalelkűség és bizalmatlanság, a végső és teljes odaadástól és eggyéolvadástól való félelem, vagy hamis odaadás és összekapcsolódás, azaz: ideiglenes önmegtagadással, személyiségfeladással történő érzelmi kapcsolódás másokhoz, párkapcsolatban a társhoz. Elmenekülés a valóság megismerése elől.Negatívan a Halakra jellemző egyfajta föld felett lebegés. Sokszor a Halak karmások, tűnjenek kívülről bármilyen aktívnak és a földön két lábbal biztosan állóknak, mindez csak látszat, ami a többi személyi vonásukból adódik (pl. ha a Halaktól eltérő jegyben áll a Napjegyük, vagy akár a Sárkányfarkuk). Valójában álmodozásaik, misztikus és romantikus különlegességek utáni sóvárgásaik távol tartják tőlük, hogy szerelemi és szeretet érzéseiket átélhessék, hogy valódi érzéseken, valódi szerelmen vagy szereteten alapulóan egységben legyenek partnerükkel, családjukkal. A negatív Halaknál a „szerető" „a társ" „szeretetteim" kifejezések csak címkék, melyek felkaparása mély-mély fájdalommal önti el őkett. Illúziói elvesztése közben attól fél, hogy belehal a borzalmas fájdalomba, amit a veszteség okoz, úgy érzi otthonától (az álomvilágtól) fosztják meg, s hogy az után csak szürke, rezignált önkívület következik. Ekkor van az élet, a valódi élet, a valóság érzékelés kapujában, amit önkéntelenül is alábecsül, s úgy érzi, a valóságért nem érdemes élni, az neki nem elég érdekes és izgalmas. Nem elég szenvedélyes és misztikus.
A Halak karmásoknak rá kell eszmélni és ébredni, hogy a valóság mágikus, hogy létezik spiritualitás, de csak Egy, ami az Igaz. Hogy milyen életterületen találják meg, megmutatja az, mely horoszkóp házban áll a Halakban levő karmikus pont. Az én képletemben a 9. horoszkóp házban, a metafizikai megismerések házában. És én tényleg akkor találtam meg és értettem meg a valóságot, akkor állt meg a körülöttem misztikusan kavargó világ (Ami kívül, az van belül) amikor a Kozma Szilárd által leírt metafizikával kezdtem ismerkedni.
A cannabisből előállított könnyűdrogról hallottam azt (több használójától), hogy ritkán akkor is bejelentkezik a hatása, amikor az illető épp nem használja, tehát pl. hetekkel egy füves cigaretta elszívása után is jön napközben egy kábult érzés, szédülés, úgy pár percre, de az illető tudja, hogy ugyanaz, amelyiket a fűtől is érzi. De láttam már kólától és buli hangulattól megrészegült fiatal lányokat is, és részegültem már meg én is ilyen hangulattól régebben. Nyílván a hajlamot a negatív Halak jegy és/vagy negatív Neptunusz jelzi. És mehetünk tovább a kábulat és szenvedély típusokat sorolva. Játékfüggőség - amikor bizonyos játék von ki a valóságból, s az odamenekülést uralhatatlanul szomjazzuk. Ez a függőség, már megfoghatatlanabb, hiszen nem kerül be semmilyen anyag a szervezetbe, ami a tudatot módosítja. Önmagától módosul. Ilyen a társfüggőség is, de itt ismét még megfoghatatlanabb a kábulatba merülés folyamata. Nincs meghatározott külső cselekvés, a tudat elszédül, és kapcsolata a valósággal minimálisra halványul.

 

2013.09.20., péntek [09:15]
Képek
Videók
További cikkek a kategóriában