Mérleg karma

   A Mérleg jegy azt a Lét-mozzanatot testesíti meg, amikor az ember a másik emberrel nem csak testi, de már lelki, érzelmi, szellemi szinten is harmóniába kíván kerülni - kiegyenlítődni vágyik. A párkapcsolati kiegyenlítődés a legfontosabb a teljes Egész-ség szempontjából. A legnagyobb fejlődést a másik nem elfogadásával, pozitív, ellentétes nemű tulajdonságainak fokozatos elsajátításával érhetjük el. Itt merül fel az Androgünosz-lény, az isteni lény megvalósításának lehetősége. Nyilvánvalóvá válik az együttműködési képesség szerepe a teljes megváltódásban és a boldogság elérésében.

Kozma Szilárd és Joó Viola asztrológuspár
Kozma Szilárd és Joó Viola asztrológuspár

Távoli párhuzamban áll a mérleggel a személyek közti spontán kapcsolat, ismerkedés, beszélgetés, egyáltalán a külvilággal való együttműködési képesség gyakorlása.

Nem hiába írja Hamvas, hogy a házasság az igazság helye, hiszen a legszemélyesebb, legintimebb szükségletű életterületünk esetén van a legsúlyosabb következménye a legkisebb kételynek, titoknak, hazugságnak, megingásnak, haragnak.

A mérleg szimbólum a mérlegelést, döntéshozatal előtti megfontolt gondolkodást jelenti, ezért van az, hogy a Mérleg karmás személyek (negatív mérleg Nap, mérlegben álló Lilith vagy Sárkányfarok esetén) nem tudnak helyesen mérlegelni és dönteni emberi kapcsolataikban és főként a párválasztást illetően. Vannak az örökké mérlegelők, akiknek senki sem elég jó, nem elég megbízható, nem elég érdekes stb., szélsőséges esetben egyáltalán nem is akarnak soha párkapcsolatot létesíteni. Valahogy sohasem győződnek meg arról, hogy a megismert személy iránt véglegesen elköteleződjenek-e. A másik véglete, aki hamar elejét veszi a hosszas mérlegelésnek, megfontolásnak és beleugrik egy házasságba majd benne is marad, annak ellenére, hogy neki az semmilyen szinten harmóniát, kiegyenlítődést nem jelent.

A negatív Mérleg jellemzője még, hogy konfliktushelyzetekben a mérlegelésbe belefáradva, beleunva kibillen belső egyensúlyából és mint a Mérleg jegy szimbolikus állata a sárkány „tűzokádásba", méregszórásba kezd. A sárkánynak megfelelő létező állat, amely mérget köp a kommodói sárkánygyík. A házisárkány kifejezést nem véletlenül házastársra használja a köznyelv, és nem rosszindulatú ez a kifejezés, ha belegondolunk, hogy egy rosszul házasodott (Mérleg karmás) micsoda összeférhetetlenségről, igazságtalankodásról tehet tanúbizonyságot, amennyiben elválni nem szándékszik, s így nem marad más, mint kitöltenie haragját, élete képzelt megrontóján.

A Mérleg karmás személy tipikusan az, aki azt hiszi, hogy az őt illeti életajándék, a boldogság, a kincs a másikban van elrejtve. A másik feladata, hogy odaadja, s mikor amaz sehogy se akarja odaadni, s nem azon van, hogy a Mérleg karmást boldoggá tegye végre valahogy, akkor egy jegy negatív tulajdonosai bűnbaknak teszik személyes boldogtalanságukért.

A Mérleg karmás szülöttnek téves képzete van a párkapcsolati harmónia eléréséről, és amíg ezt nem tudatosítja és nem kap spirituális segítséget, hogy leleplezze és kicserélje ezeket magában, mindig aktuális párját fogja hibáztatni a kettejük boldogtalan kapcsolatáért, vagy pedig senki mellett nem hajlandó megállapodni és az másikkal való szerelmet határozottan felvállalni.

A Mérleghez tartozó testájékunk: a deréktáj, szervünk a vese, húgyhólyag, idetartozó testi létfolyamat az anyagcsere. Ez utóbbiak megbetegedésére, sérülésére hajlamosak a mérleg karmások mindaddig, amíg fel nem oldják, tudatos törekvésekkel idevonatkozó téves elgondolásaik, gyakorlataikat.

2013.09.20., péntek [09:08]
Képek
További cikkek a kategóriában