A Vízöntő karma

Vízöntő karmája annak a személynek van, akinek a születés horoszkópjában a Vízöntő jegyben áll a Lilith, vagy a Sárkányfarok, vagy teljesen negatívan fényszögelt bolygója, bolygói. Tehát, ha valakinek csak egy negatívan fényszögelt Napja áll a Vízöntőben a születési kelpetében, akkor ő is Vízöntő karmával rendelkezik – bár, többnyire kevésbé rejtett és könnyebben meghaladható változattal, mint azok, akiknek a Lilithjük vagy a Sárkányfarkuk található ott.

Kozma Ividő Mária és a palackba zárt víz megfigyelése
Kozma Ividő Mária és a palackba zárt víz megfigyelése

A Vízöntő jegy pozitívan a sorstörvényekről és a léterőkről bőséges és mély információk befogadására és megértésére való képességet, sőt, az egyéni megváltódásának érdekében továbbgondoló és a tudást kreatívan felhasználó, tehát az egységet fenntartó vagy elősegítő fejlődési képességet jelenti, amelyhez elengedhetetlen az együttműködéshez szükséges fény, azaz értelem. Két uralkodó bolygója az Uránusz, az isteni maszkulin teremtő képzelet és a Szaturnusz, a törvények és a határok bolygója.

Negatívan, tehát karmaként egyik szélsőséges megnyilvánulási formája a hamis szabadságképzettel rendelkező, vagyis a szaturnuszi részt, tehát a törvényeket, a határokat elutasító, ezeket alátámasztó színes, meglepő és forradalmian felforgató fantazmagóriákat gyártó személy. Mivel ideológiáikat sosem csak magunkra vonatkozóan gyártják, hanem mindig közösség és emberiség viszonylatban gondolkodnak, ezért számos példa felhozható a negatív Vízöntői szellemiség hamis szabadságot adó eszméiről. Minden hierarchiát, így minden irányítást, kormányzást el akarnak törölni, abban a hiszemben, hogy a ezek az egyéni és közösségi ideális szabadság gátjai. Szabad utat engedve ezzel az anarchiának (a hierarchia ellentéte) a zavargásnak és az őrületnek, melyek közösségi szinten a legjobb táptalajai a legkeményebb diktatúráknak. Hogy miért? Mert mi más lenne az anarchia a központi irányítás és a határok eltörlése, mint a egyének egymásnak való kiszolgáltatottá tétele, egyik a másik szabadságát sértve lépi át az addig a Vízöntő karmás személy szerint csak értelmetlen és felesleges határokat betartató kormány vagy központi irányítás szabályait.

Nem lesz minden Vízöntő karmás személyből forradalmi eszméket hirdető anarchista, avagy rózsaszínű fantáziákba rejtett anarchizmust hirdető tévesen megvilágosodott próféta, de mindegyikük számára komoly megerőltetést jelent, amikor megpróbálnak egy egészséges közösség építő tagja lenni. Ez utóbbi hamis szabadság utáni vágyukból eredő együttműködési képtelenségük következménye, és az is, párkapcsolatról párkapcsolatra szöknek – menekülnek. Alapított családjukat villámcsapás-szerűen faképnél hagyják azért, hogy megszabaduljanak a számukra irritálónak érzékelt - de valójában egészséges és a boldogsághoz elengedhetetlen kötelékek és keretek „szorításából". Szeretnének szeszélyesek és önfejűek maradni, hogy jellemzően hirtelenül jelentkező ötleteiknek bárhol és bármikor engedhessenek, és soha ne kelljen ötleteiket, vágyaikat, igényeiket felülvizsgálni egy elkötelezett párkapcsolat, vagy az alapított család  szülői viszonylatából, az ezekkel járó felelősségek viszonylatából felülvizsgálni és akárcsak minimálisan is kontrollálni, finomítani ezek megvalósulását a fentiek épsége érdekében.

A Vízöntő jegyhez tartozó testrészünk: az alsó lábszár, a boka valamint az agy bizonyos részei, ennek megfelelően a Vízöntő karmás személy megbetegedései a következőek a megfelelő negatív mentalitás tükrében: a lábszár és a boka torzulásai, sérülései, továbbá a különböző őrületeket okozó agyi elváltozások.

2013.09.20., péntek [09:14]
Képek
További cikkek a kategóriában