Rák karma /Joó Violetta/

       A Rák az anyag körén belüli teremtésnek, vagyis a nemek összekapcsolódása általi közös teremtésnek, az utódnemzésnek és -gondozásnak, a testi, lelki, szellemi táplálásnak, nevelésnek és növelésnek az erőtere. De idetartozik az állatok szaporodása, és a tenyészet minden neme, az önmegtermékenyítés is. Az embernél, fejlődése során megjelenik az érzelmi, esetleg már a szellemi összekapcsolódás szüksége és megvalósítása is, e szempontból fontosak a közös otthon alapjai, leginkább a fizikai alapok - a fizikális otthon. Továbbá az otthonhoz, a családhoz való érzelmi viszony tartozik a Rák erőteréhez.

Rák
Rák

    Amilyen érzékeny intimitásából adódóan ez a Lét-folyamat, olyannyira finom és érzékeny, erejét a fizikális teremtésben, a gondoskodásban megmutató a pozitív Rák személy. Ereje a fény-befogadási, megtermékenyülési és élet-adói, táplálói képességeiben rejlik.

    A negatív Rák szülött, a Rák karmás személy (a Rák jegyében álló negatív Nap, Lilith vagy Sárkányfarok) pont az előbbiekben zavaros, vagyis az otthonhoz, családalapításhoz, gyermeknemzéshez és –gondozáshoz való viszonyában. Ezekben a kérdésekben és a gyakorlatban vagy érzéketlen vagy érzelgős, tévesen kötődő. Mivel a téma érzelmi és testi kapcsolatokat érint, az itt meglévő zavar, perverz hajlamokat is jelent. A negatív Rák önzéséből és téves boldogságképzetből, szélsőséges esetben (Rák Lilithnél főként) kéjvágyától indíttatva kihasználja mások rászorultságát, védtelenségét, naivságát, miközben ő maga is szeret ezekkel a tulajdonságokkal csábítani, és úgymond gyereknek, rászorulónak, kiszolgáltatottnak maradni, pl. az érett és felelős szülői szeretet kiérlelése helyett.

   Gyermeknek maradásában gyakran valóban nehéz számára, hogy felnőttként szüleiről, testvéreiről, főként az anyjáról érzelmileg és öntudatilag leváljon, még akkor is, sőt, főként akkor, ha a születési családjának tagjaival terhelt és rossz a viszonya, ő annak ellenére is ragaszkodik, így a kapcsolat hullámvölgyekkel (békülésekkel, hízelgésekkel, édelgésekkel és összeveszésekkel) tarkított.

  Enyhébb esetekben (negatív hold, terhelt IV. ház, vegyes fényszögelésű Rák bolygók) kéjvágyán ugyan uralkodik, de hol jótékonykodásával, hol érzékenykedésével, zavaros naivitásaival észrevétlenül magához köti családtagjait érzelmileg úgy, hogy azok nem is tudják, hogy a jóságos és érzékenyen ábrándos személy gondoskodása bilincselte-e le őket, vagy inkább az, hogy úgy érzik, erre a személyre vigyázniuk kell, nevelgetni, babusgatni kell őt. Nem könnyű kibogozni, hogy végül is ki függ kitől, ki van rászorulva kire a családi kötelékben?

   Nem véletlenül tartozik a Rák karmához a gyomorbajokon túl, nőknél a mell- és a méhproblémákon túl maga a közismert és rettegett rákbetegség is. A kapaszkodó és csipkedő szapora vízi állatról kapta a nevét, a szervezetünket megtévesztő, környezetében kegyetlenül terjeszkedő burjánzó rákosodás. És az sem véletlen, hogy az életidegenséget és az infantilizmust éltető modern társadalmakban feltűnően elterjedtek a rákos megbetegedések. A szexualitást, a testet, lelket, szellemet megtermékenyítő eggyéválást steril szórakozássá avatta a modern, fogyasztásra "tenyésztett" emberiség. A modern, liberális gyermeknevelés (gyermek-pszichológia, a híres-hírhedt "nem-nevelés") elvei és gyakorlata pedig megsemmisítik az utód-gondozás mindennemű szakralitását, spirituális tanulságát és fejlődési lehetőségét.

 

Kapcsolódó videók:

Kozma Szilárd asztrológus: A Rák - A foganás, a nemzés és a rákosodás

Kozma Szilárd asztrológus: A Rák 2 - A nemzés, a foganás, a család és a rákosodás

Gyermekneveléssel kapcsolatos tudományos és misztikus hazugságok leleplezése I. - Kozma Szilárd

Gyermekneveléssel kapcsolatos tudományos és misztikus hazugságok leleplezése II. - Kozma Szilárd és Joó Viola


2013.09.20., péntek [09:00]
Képek
További cikkek a kategóriában