Az Isten-látás nélküli intelligencia csapdái a magánéletben (Joó Violetta)

   A tudományos - lineáris (tehát Merkúri) logikával, annak véges mivolta miatt semmire nem lehet menni sorskérdésekben, vagyis spirituális kérdésekben. Amikor az ember a merkúri eszével akar megérteni spirituális információkat, tanácsokat akkor teljesen képtelen szintetizálni - nem látja az egységet, mert az egység nem gyakorlati-felszíni, hanem szellemi és láthatatlan.

    Éppen a napokban mélyebben elgondolkoztam ezen, mert engem is régóta foglalkoztatott, és nem láttam tisztán, de amire nekem is sokszor világított rá Szilárd (Kozma Szilárd).

Nemrégiben olvastam János-Széll István barátunk egyik írásában, hogy a "A szellem szabad lehet, ha nincs bezárva szűkös logikánkba." - És valóban nagyon szűkös akkor, amikor az emberek a gyakorlati-lineáris logikával próbálják értelmezni pl. a horoszkóp-feltárásukat, majd az életüket, akkor mindig az szokott történni, hogy a részleteket félreértve, felszínesen megértve, és infantilis, mert felszínes misztikus értelmekkel pótolják ki a hiányzó ismereteiket. Amely ismeretek megszerzésének tárt kapui előtt állnak egyébként, csak nem akarnak, nem mernek belépni, mert – bocsánattal legyen mondva – önkéntelenül is szégyellik az Istent, vagy pedig nagyon-nagyon félnek spirituálisan gondolkodni. Mindig úgy járnak, mint a tudósok, akik Istent ki akarják hagyni a számításból, és még nagyobb, sőt, abszolút és nevetségesen tudománytalan, misztikus marhaságokat találnak ki a helyére, túltesznek a vallás tévedésein is, pl. a mindent létrehozó nagy Semmi, a Nagy Bumm, és újabban, már az időt is, mint egy mindenek felett álló misztikus erőt vizsgálgatják.
Visszatérve tehát erre a végül mindig a szélsőséges irracionalitásba átforduló racionalitásra, ezzel a problémával én eddig kizárólag Szűz karmás embereknél találkoztam, és ahogy Szilárd is rávilágított arra, hogy a már-már tudományosan szkeptikus kérdéseid, félreértéseken és meg nem értéseken alapuló ellentét-állításaid a napnál is világosabban mutatják az erőszakos bebiztosítási, precíz sors-kiszámítási indítékot, ez ismét csak negatív föld elemhez tartozó vonás, és nálad egyértelműen negatívan szűzies.
A képletedben több jel is utal a tudományos-steril gondolkodásra való hajlamodra, több jel – tehát erős ez a hajlam nálad. Ezek a jelek: Ikrek Sárkányfarok, ikrek Vénusz negatív fényszögei, teljesen negatívan fényszögelt Szűz Mars, a tízes házas negatív bolygókból kikövetkeztethető sorssal szembeni irányítási és kontrollálási vágy, de mindez egyértelműen párosul a Szűz karmásokra jellemző, értelmetlen szőrszálhasogatással - a szintetizálás helyett nem kiemelkedsz az anyagból, hogy megérthesd a szellemet, hanem belegabalyodsz a gyakorlati logika gondolatfonalaiba.
Tehát ott van még ennek a Szűz karmádnak a feloldási szükségletét jelző a születési képleted hatodik horoszkópházában álló teljesen negatív, és T-kvadrát csúcson is álló Vízöntő Szaturnusz. Mindez az általam eddig sorolt „technokrata” karmád (Szűz, Ikrek) még párosul Szaturnusz és Vízöntő problémákkal és a születési éved szerinti kínai Kakasnak megfelelő Halak karmával. A Szaturnusz esetében a valódi felelősségek alól való kibújási hajlam, együtt a hamis-látszat felelősségekhez való görcsös ragaszkodással. A negatív vízöntő vonásokból adódóan ez a Szaturnuszi probléma tovább vastagodik, hiszen a Vízöntő egyik uralkodója a Szaturnusz. A Vízöntőkre jellemzően pedig hajlamos vagy a Szűzi labirintusban való tévelygés után egyszercsak a szűzi irracionalitást, még vízöntői misztikus ötletekkel és kinyilatkoztatásokkal is megerősíteni.


És mindez alatt még ott van a Kos Lilith által és a kínai Kakas éve által jelzett Halak karmád. A Halak miatt van az, pl. hogy a spekulációidból persze rendre hamis lemondásokat, hamis áldozatokat hozol ki megoldásként, így elkerülve még az igazi áldozathozatal szükségével való szembesülést is, nemhogy azok meghozatalának megkísérlését. Gondolok itt arra, hogy magadhoz való – és ahogy Szilárd is írta értelmes és jóindulatú – társat találj. Ebben éppúgy benne van a hetes házas Lilith, vagyis kifejezetten az igazi karmikus provokációt jelentő és több szempontból megfelelő társakról való azonnali lemondás, amit vagy sok-sok magányoskodás követhet, vagy pedig egy abszolút hibásan választott társ mellett való értelmetlen kitartás. Mert a Kos Lilith hajlamossá tehet, hogy önérzeti kihívásnak vedd, hogy keményen férfi-ellenes nőket akarj párodnak, akiket egyébként lehet, hogy férfi nincs a világon, aki át tudna világítani, mert képtelenek megnyílni a férfinek, illetve a Halak karmád boldogtalanságra és áldozati szerepre való sóvárgásait is lehet verklizni egy ilyen kapcsolatban. Olyan társat kell választani, akiben megvan az egészséges kiegyenlítődésre való vágy és valamennyire az erre való tudatos törekvés is.

Én megmondom őszintén, hogy nekem nagyon sántít, hogy te tényleg őszintén azt hitted volna, hogy neked 21-22 évesen spirituális szempontból valamiféle vétek és törvénytelenség lenne egy 19 éves lánynak udvarolni.
Azt írtad: „Úgy tudom, a spirituális felnőttkor 21 évesen kezdődik, tehát nekem, ha tiszta lelkiismerettel és helyes értékítélettel szeretnék élni, akkor nem szabad egy ilyen fiatal lányt belevinnem a szexualitásba.” - :D
Ez elsőre nagyon hasonlít az ismét csak kifejezetten a Szűz karmásokra jellemző egyfajta nagyon hamis alárendelődési, szolgalelkűségi hajlam megnyilvánulására, ami miatt esetleg egyszerűen dogmaként kiemelted magadnak Szilárdnak azt a tanácsát, hogy „előbb a korosztályodból legyen szeretőd, majd később kezdj el nézelődni a tőled 3-4-5 évvel fiatalabb lányok körében”. De mivel ez érezhetően nem dogmának való tanács, hiszen jelzi a fokozatosságot is, nem törvényként fogalmazta ezt meg Szilárd, ezért te kitaláltad magadnak ezt a soha sehol - legalábbis általunk biztos, hogy - le nem írt, ki nem mondott „törvényszerűséget”. Nem tudom kiktől olvashattál ilyet, hogy a karmafeloldás útjára lépett személyeknek tilos és törvénytelen lenne 18 és 21 év közötti „lányokkal” (fiatal nőkkel) szerelmi viszonyba kezdeni.
A horoszkópbéli tanácsokat nem robot módjára kell szám szerint teljesíteni, ez egy viszonylagos tanács lehetett csak! Érdemes nagyjából azt követni, vagyis a lényege, hogy legyen párkapcsolatod és hogy ne idősebb nőket válassz, akik majd téged jól betörnek és irányítgatnak, se nem éretlen kamaszlányokat. Ennyi a lényeg. – Már azért is érdemes belemenned ebbe a kapcsolatba, mert ennyire steril és dogmatizáló gondolkodással nincs is más lehetőséged ahhoz, hogy felold, mint belevetni magad az élet javába és párkapcsolatot vállalni. Most már nem csodálkozom azon, amit leírtál régebben, hogy a szerelem olyan kábító hatással tud lenni rád, mert ennek a kegyetlen racionalizálásnak és dogmásításnak az ellentéte biztos, hogy nagyon erős és intenzív érzelmi és ösztöni leuraltság kell legyen. De a középutat ezek között csak úgy fogod megtalálni, ha nem állsz ellent a korosztályod és a nálad pár évvel fiatalabbak közül érkező provokációnak, főleg miután meggyőződtél róla, hogy az illetőben van jóindulat és értelem, tehát pl. nem megátalkodottan férfigyűlölő vagy gyerekgyűlölő.

Itt a logoszon is többször le lett az írva, hogy a szellem világbéli határok nem falak, hanem fokozatos átmenetek. Így van ez pl. a jegyek határainál is az értelmezésekben, és így van ez a szellemi fejlődési szakaszok közötti határok esetében is. Testileg sem egyik napról a másikra lesz érett az ember, hanem fokozatosan, ez így van szellemben is, nyugodtan el lehet fogadni azt a mínusz három év különbséggel meghatározott, állami felnőtté válási korhatárt a párválasztás esetében, főként abban a felállásban, hogy a párkapcsolatban a női fél a 18-21 év közötti, fiatalabb fél. Ugyanis nem a nő kell jóval több élettapasztalattal rendelkezzen és átvilágítsa a férfit, hanem fordítva.

De itt a te esetedben bizony egyáltalán nem csupán a Szűz karmásokra jellemző spirituális intelligencia-háttérbe szorításról van szó, ami miatt a Szűz karmások magukat teljesen feleslegesen egy bizarr függésbe hozzák az őket spirituálisan beavató személyektől és időt és energiát pocsékolnak arra, amit úgysem tehet meg senki a másik helyett. Mégpedig: nem értheti meg a spirituális információkat senki a Szűz karmás, vagy épp a negatív Szaturnuszos, a szellem világhoz vele születetten türelmetlen személy helyett. Tehát nem csak erről van szó, hanem egyértelműen érzékelhető ez alatt az „ártatlan” Szűzi nem-értés alatt és mellett sokáig rejtőző, de végül is az ártatlan kérdezőből egy nem-tudni honnan származó szellemi törvényszerűséggel előlépve magának a várt választ megadó Árnyék-én, aki reméli, hogy végre ezt az ügyet is „megoldotta” vagyis kikerülte . És reméli, hogy a felettes-ént ezzel a nem-tudni honnan származó erkölcsi-spirituális alapszabállyal ez ügyben teljesen elaltatta. Vigyázz, András, mert az Árnyék-éned jól bevisz téged a spirituális gondolkodás helyett a biztosabbnak látszó lineáris logikának a végzetes labirintusába, hogy miután jól meggyötört a kétségek között, előálljon valami spirituálisnak ható magyarázattal, egyetemes igazságnak és törvénynek látszó misztikus félreértéssel, amely szerint te csak a neki is megfelelő sorskikerülés mellett dönthetsz. És ismétlem: főként, ha az embernek teljesen negatív a Szaturnusza és veleszületetten nincs elég türelme a szellemi világ megfigyeléséhez, és a szellemi információk alapos megrágásához.

Ami pedig még az egész fent leírt „szerelmi hogyan-döntési egyenletedet” illeti, ahogyan az egyértelmű és ordító jeleket végül egy mozdulattal áthúzod egy meredeken tévesen értelmezett, a szintézisedből kiragadott mondattal, vagy mondatrésszel, aztán ezt igazolod egy szintén felszínesen értelmezett Tarot-vetéssel, hát, ez igazi Árnyék-én bravúr! Ne haragudj meg András, de te is kell, lásd kívülről – ha átolvasod még – hogy tulajdonképpen úgy néz ki a levezetésed, mintha direkt azt az okot kerested volna már eredetileg is, hogy miért mondj le a lányról és hogyan kereshetnél arra biztosítékot, hogy az eszed segítségével megmenekülj a szerelmi sors-provokációtól. Ahelyett, hogy örvendenél, hogy már vannak állami törvények értelmében nagykorú lányok, akik fiatalabbak, mint te.
Már csak „hab a tortán”, hogy még a Tarot-vetés 5-dik pozíciójában megjelenő Újjászületés ikont is magabiztosan egy olyan kapcsolat halálának értelmezted, ami még el se kezdődött (!!!), ahelyett, hogy a saját, belső újjászületési szükségletedet látnád benne.
Vigyázz, András, mert egy darabig bujkál az Árnyék-éned a Szűz-karmás bizonytalanságaid, agyalásaid közt, jól bevisz a lineáris-logika sűrűjébe, vagyis a labirintusba, ahonnét aztán ki se látsz és akkor aztán nem cicózik, olyan misztikus kinyilatkoztatásokkal áll elő megoldásként – persze másokra hivatkozva, hogy csak na!

Egyébként ennek a szűzies, ikrekes ártatlan kérdezősködésnek látszó, a másikat ellentmondásokkal és tévedésekkel ártatlanul megvádoló magatartásnak még az is az egyik jól felismerhető jele, hogy amikor az illető - „ártatlan kérdező” kimerítő választ kap, akkor sem szán rá időt, hogy jó mélyen megértse, hogy miben is tévedett, hanem igen hamar átugrik rajta, udvariasan lereagálja és már teszi is fel az újabb kérdést ugyanazzal a hibás logikával, ugyanúgy a másikat gyanúba keverve, durva egyszerűsítésekből, meggondolatlanságokból adódó félreértelmezéseket a szájába adva. Ilyenkor tehát mindig az történik, hogy a Szűz karmás (és ikrek karmás) személy „ártatlanul” gyanúsítgatva sőt, a másiknak a szájába ad helyt nem álló, hiányos egyszerűsítgetéseket, ezekre építi kérdéseit, mindaddig, amíg a másikat rá nem tudja vezetni arra a válaszra, amit ő már előre jól kitalált magának csak éppen egyáltalán nem akarja érte vállalni a felelősséget. Vagy addig, amíg erre, az ártatlanul gyanúsítgató kérdésekkel (és az ő felszínes értelmezéseiknek a másik szájába adásával) falhoz állított személyek ezt meg nem elégelik.
A felettes én elleni merényletek közül ez is egy nagyon gyakori, veszélyes és bravúros művelete az Árnyék-énnek, amikor próbálja a másik ember döntésének, mások által kinyilatkoztatott törvényszerűségnek, vagy éppen a sors egyértelmű akaratának feltüntetni azt, hogy neki valamit nem kell vállalni és megtenni. Az ikrek karmásoknál előfordul, hogy manipulálni kezdik a másik embert, hogy az vállalja magára az ő döntésüket, persze olyan döntést, amiről ők valahol mélyen érzik, hogy már eleve súlyos felelősséghárítás.

Kedves András, szerintem nevess egy jót ezen, hogy az erős karmikus provokáció észlelése ellenére, hogyan győzött meg az Árnyék-éned, hogy felejtsd el a lányt, és még csak meg se ismerkedj vele. Aztán hangold rá magad, hogy nem a lányt kell elengedni, hanem valami egészen mást magadban, ami ilyen ellenállást és talán félelmet is keltett, egy olyan helyzet, egy olyan provokáció, „hívás” miatt, ami miatt nem volt logikus. Tehát egyértelmű, hogy valamilyen karmikus félelmeid miatt görcsöltél így ezen, és mondtál le végül.
Szerintem már csak azért is érdemes mégis megismerkedned a lánnyal, hogy rájöhess, miért is volt ez a belső összezavarodás, és a kezdeti nagy hatás alá kerülés után, hogyan mondhattál le egy 19 éves lánnyal való megismerkedésről? Hidd el nekünk, hogy egyelőre az eddigiek alapján ez a kapcsolat igenis törvényes lenne, és inkább légy most rugalmas, mint hogy legközelebb meg épp fordítva történjen és azt hidd törvényesnek, ami törvénytelen.

Ami a konkrét ismerkedési, udvarlási kérdéseket illeti én is egyetértek Szilárddal és követem is abban, hogy többet én sem adok tanácsot arra vonatkozóan, hogy egy ember egy neki szimpatikus ellentétes neműnek udvaroljon, vagy sem… Ezért mindenki maga kell vállalja a felelősséget, persze ettől még nem is fogjuk senki döntéseihez igazítani az általunk megismert szellemi valóságot.
A szellemi valóság megismeréséhez az asztrológus nagyon alapos és részletes térképet adhat, és adhat személyes beavatást, de szó nincs arról, hogy aztán az ember nem kellene erőfeszítést tegyen és felelősséget vállaljon, hogy a kapott információkat megértse, feldolgozza – idővel egyre mélyebb szinten, vagy, hogy ne önmaga induljon el a karmafeloldása útján, ami saját felelősség vállalással is jár. Azért is felelősök vagyunk, hogy mit milyen mélységig értünk meg és ez nem attól függ, hogy gyakorlatilag mennyire vagyunk intelligensek, de attól igen, hogy félre tudjuk-e állítani a lineáris logikánkat, hogy a spirituális intelligenciákkal megértsük a szellemet.


Joó Violetta

Forrás: www.asztrologosz.hu

A teljes fórumbeszélgetés: http://www.asztrologosz.hu/post6967.html#p6967

2015.03.19., csütörtök [09:25]
Videók
További cikkek a kategóriában