Kozma-Joó Violetta: Az életrombolás divatja

A gyerek nem bábú, nem robot, nem játékbaba, nem kutya, nem tárgy, se nem felnőtt. A gyermek az gyermek, aki ki van szolgáltatva a szülőnek, nem csak fizikálisan, de szellemileg, lelkileg is, mert pont olyan éretlen ez utóbbi szempontokból is, mint fizikailag. Ezért kell vigyázni rá, tanítani, nevelni, beavatni, pl. a határokat kijelölni. Nem pedig mindent ráhagyni, szórakoztatni, állandóan csak a szórakoztatással vezetgetni, mert az felelőtlenség. A gyerek nem nyűg, sem nem szórakozásra született felnőtt véglény. 

Joó Violetta és a pár hónapos Ividő
Joó Violetta és a pár hónapos Ividő

A nem-nevelés, amit liberális nevelésnek neveznek végül is hibásan, mert a helyes megnevezése a nem-nevelés, vagyis az elhanyagolás, a gyermek gyermeki mivoltának az ignorálása, és ezért a gyermeknek a minél több hamis és haszontalan információval való hülyítése, amire a gyerekek már 2-3 évesen jól rászoknak és onnantól lehet hagyni, hogy a tv-n, a netes játékokon, az iskolai egymás cukkoláson, és az iskolai discon nőjön fel. Otthon is megkapnak mindent a modern zombie léthez. 
Ami az elejétől fogva hazug -hamis és felelőtlen, abba nem tud nem belebukni a szülő. Persze a látványos bukást a gyermek fogja elkövetni, amikor tizenévesen inni, drogozni, füvezni kezd, mert egész életében szórakozásra és egy nem létező valóságra nevelték. Pontosan az is lesz belőle, amire nevelték. Az érzékenyebbek drogoznak, isznak, elhíznak, játékfüggők lesznek, a kevésbé érzékenyek találnak egy fix munkát, foglalkozást és elvegetálnak ugyanúgy, mint az előbbiek... És a szülők életük végéig játszhatnak velük liberális baba-mamásat, mert ezek a gyerekek felnőttként nem nagyon képesek önálló életre, hiszen az életre nem is nevelték őket, ahogy semmire sem a szórakozáson kívül, de arra meg nem kellett nevelni csak hagyni, hogy a gyerek kábuljon, butuljon a sok hamis információtól, idióta meséktől, fantázia játékoktól, üvöltő slágerektől, disco fényektől, ja és persze a kívánsággyártástól, a flancos ruháktól, a márkás divatcipőtől, legyen teljesen hamis öntudata és már kész is a vegetáló fiatal felnőtt. Ezen generációk nagyrésze 20 éves korára depressziós, pánik beteg, és egyéb pszichológiai és pszichiátriai betegségeket szerez magának a nem-nevelés áldásos vele járójaként, vagyis a szellemi, lelki hülyítés és elhanyagolás miatt.

És akkor ma egy ilyen hülye, világhódító divat miatt ott tartunk, hogy egyrészt ettől teljesen elhülyültek a modern, fejlett országok társadalmai és persze rohamosan fogyásnak indultak, mert az így nem-nevelt emberek nem tudnak még párkapcsolatban sem harmónikusan élni, még önmagukért sem tudnak felelősséget vállalni, nemhogy egy párkapcsolatért, isten őrizz egy vagy több saját gyerkőcért....

Szép eredmény. Elég kevés pszichológiai irányzat mondhatja el, hogy néhány évtized alatt több fejlett civilizációval rendelkező társadalmat így elsorvasszon és kihaló pályára állítson. És a pszichológia még nagyon fiatal tudomány, csak az a baj, hogy így ki is írtja vele magát a modern ember, így teljesíti be ez a tudomány a "rendeltetését"?

Persze a pszichológia eredetileg "nem sátántól való" dolog, de hamar azzá vált. mert erre volt igénye az önzéssel betegesen megfertőződött emberiségnek. hiszen amikor a pszichológia megszületett, akkor már Magyarországon javában spóroltak a földbirtokos családok a "gyermekáldással", és úgy egykéztek, hogy a szülőknek a nagyszülők tiltották meg, hogy szeretkezzenek, nehogy gyermek szülessen. Olvassátok el Papp Lajos szívsebész életrajzi regényét. Ő is ilyen gondolkodású családba született. Az egykézésnek ez a múltja, ez a gyökere, a beteges gazdagodási, birtoklási mánia, és a gyermekáldásnak a vagyonosodás érdekében történő egyre csökkentése! A gyermekben az egoizmusnak a kiélése, az egoizmus ördögi nagy projektjének a kiteljesedése. Micsoda beteges spekuláció! Hogy csak egyet! Csak egy gyermeket! Hogy azé legyen minden, amiért dolgozott minimum hat másik ember, négy nagyszülő és két szülő. Hamvas Béla a pszichológiáról írja, hogy szellemileg, lelkileg "kibelezett" embert tud gyártani, ha bajt okoz a felelősség, kivágja, ha bajt okoz az igazságszomj, kivágja, ha bajt okoz a párkapcsolat kivágja, és csinál egyedülállót stb. De ez a szellemi kibelezés, ez már létezett korábban is, lásd azt a magyarországi földbirtokosi munkásparaszt mentalitást, amire ott van az élő példa, Papp Lajos története. De ki ne ismerne a saját rokonságából olyan, érdekes módon inkább női személyt, aki az egykézésnek a kardos hirdetője, de inkább a gyermektelenségnek és a vénlányságnak!

Kiegészítés:

Nem hittem el eddig, hogy az alábbi régészeti lelet valódi lenne, és az emberiség eszerint már legalább egyszer, de akár többször is felszámolta volna saját magát, hogy újból a kőkorszakon előbbről, a nulláról induljon. Most már elhiszem. A fenti meglátásomat megírva, sok minden összegződött bennem, a fenti jelenség az egyik, ami az emberiség önfelszámolását jelenti, de ennek jelei ott vannak már mindenhol, fejlődik a technika egyre felelőtlenebbül, egyre inkább visszaélnek vele a kapzsi hatalmak által direkt még butított népek... (Puzsér Róbert épp ma írt a hírről miszerint Vujit Tvrtko nevő riporter, interjúst egyből kirúgták mihelyt nevén merte nevezni egy népbutító egy "celeb" kapcsán az ürességet, igénytelenséget, teljesítmény nélküliséget...)

Az alábbi link kapcsán: még hogy Ufók? Nincsenek itt semmiféle Ufók... egyes egyedül az ember műveli el a zseniális technikai, intelligenciai fejlődést, majd azzal zombivá, primitív véglénnyé hülyíti magát és utódnemzésre és utódgondozásra képtelenné, ennyire egyszerű a képlet.

http://avilagtitkai.com/a-tizezer-eves-nagyenyedi.../

2016.03.07., hétfő [17:27]